Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Karmična diagnostika

V tokratni oddaji si nasproti sedita Zoran Zavor in Urška Korun, ki bosta skupaj razpravljala in predstavila karmično diagnostiko. Oba vrsto let izvajata individualno karmično diagnostiko, karmično diagnostiko za skupine ter jo poučujeta na Ustvarjalni akademiji – Pesem duše®.
  ​Kaj je karmična diagnostika?

Urška: Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji. Celotno vesolje in principi življenja delujejo po tej harmoniji in težijo k njej.

Če se neka stvar, bitje s svojim delovanjem odmakne od te prvotne absolutne harmonije, mogočna sila stvarstva poskrbi oz. dela na tem, da bi se to postavilo nazaj v harmonijo. Tej sili bi lahko rekli karma.
Karmična diagnostika torej diagnosticira vzrok, ki je pripeljal do tega, da se je bitje, človek, s svojim delovanjem v duši odmaknil od te hamornije. Ponavadi gre za več vzrokov, ki so pripeljali do neke težave.

Zoran: Se strinjam. Mogoče bi dodal še to; pri karmični diagnostiki se dotaknemo različnih težav – osebnih, partnerskih, službenih, finančnih... za vse to se lahko pogleda, zakaj je nastala težava.
 
Iz kje izhaja karmična diagnostika?

Zoran: Karmično diagnostiko je razvil Lazarev, na kak način ne vem, je pa dosti stvari napisano v njegovih knjigah in predavanjih. Pri nas jo je uveljavil Marjan Ogorevc in tudi midva sva bila njegova učenca. In tako kot on, jo tudi midva delava malo na svoj način. Tako je tudi prav, da jo vsak prilagodi sebi.

Namen karmične diagnostike je, da se odkrijejo vzroki in s tem tudi rešitve za določene težave. Na temelju tega je Lazarev našel način, kako stopiti v človeško polje in videl vpliv dejavnikov na človeka, ljudi, skupino, državo ali celo svet. Videl je zakaj se nekatere stvari tako odvijajo kot se. Vsaka stvar ima svoj razlog – in, ko izgubimo smisel do vsega kar obstaja, ko damo prioriteto nekomu drugemu, nastanejo težave.

Način, kako to pogledati, pa vsak razvije malo po svoje. Vsak ima namreč svoje talente, ki jih pri tem lahko uporabi. Traja pa nekaj časa, kar nekaj let, da se vsak nauči teh stvari.

Kako si začel s karmično diagnostiko, kakšna je tvoja zgodba?

Zoran: Moja pot je bila prej drugačna, predvsem reiki in bioergonomija, potem pa sem se pri Marjanu srečal s karmično diagnostiko. Takrat sem se pri njemu vpisal v šolo za bioterapevte in to mi je spremenilo življenje.

Takrat si nisem niti predstavljal da bom počel to, kar počnem danes. Takrat nisem vedel, kaj bi, nič me ni samo po sebi veselilo. Ni bilo sicer stvari, ki si je ne bi želel, ampak je bilo vse nekako melanholično. Bili so lepi trenutki, ampak ni bilo tistega notranjega zadovoljstva, izpopolnitve. Kot bi sedaj rekel, ni bilo življenskega namena, ki ti da občutek izpopolnjenosti.
Takrat sem imel čas in čutil sem, da me je to pritegnilo, da moram iti. In med šolanjem se je pokazalo to, kar me veseli.

Takrat si nisem predstavljal, da bom delal to, kar delam danes in da bom to lahko predaval pred 20, 30 ali več ljudmi. Kaj šele, da da bi bil na televizji (smeh).
V temelju tega so bila določena prepričanja, vzroci, ki so potem odpadli. In ko te stvari odpadejo, potem se osvobodiš tega bremena. V mojem primeru je odpadlo breme pred nastopanjem in še kup drugih stvari.

Urška: S karmično diagnostiko kot takšno sem začela pred približno 10 leti, ko sem izvedela za samo metodo in ugotovila, da mi je bil ta princip tako rekoč položen v zibko. Ko sem začela raziskovati to delovanje, je bilo, kot da sem vse to že vedela, kot da sem se samo spominjala, kot, da sem vse to že ves čas delala. Blizu mi je bil princip odgovornosti do življenja. Da si sam odgovoren za svoje misli, čustva, dejanja; in da se ti ta nekoč povrnejo nazaj. V Sloveniji poznamo pregovor, ki mi je blizu in pooseblja princip karme »kar seješ, to žanješ«.

Sledili so vpis v šolo za bioterapevte k Marjanu, potem vpis v Ustvarjalno akademijo - Pesem duše® in nato specifično izobraževanje karmične diagnostiko pri Marjanu Ogorevcu. To mi  je ves čas dajalo potrditev v duši, da sem na pravi poti, da je nek potencial za tem, da je za tem neka resnica. Ko pa dobiš potrditve še od drugih, pa si rečeš »to je res to«.

Karmična diagnostika se ujema tudi z drugimi metodami - s katerimi in katere se zraven lahko uporablja?

Urška: Principe karmične diagnostike sem sama našla že v šamanizmu. Tudi šamanizem deluje na način, da išče vzroke za težave. Razlikuje se v tem, da šaman posrka te vzroke v svoje polje in skozi svoje šamanske pomočnike potem to rešuje.  Ta način je sicer nekako simptomatski, saj človeka ne spodbudi, da sam ozavesti, zakaj je prišlo do njegove težave. Sicer pa deluje in so principi podobni; in ker je šamanizem ena najstarejših filozofij na svetu, je možno, da se je karmična diagnostika razvila prav iz tega.

Theta healing ima tudi podobne principe in išče vzroke za težave. Poleg tega pa dela še na prebujanju želenih občutkov, na delu z občutki, s samimi programi.

Karmična diagnostika je tako vsestranska in tako univerzalna, da se da uporabiti dejansko na mnogo načinov.

Bi se pa tu navezala še na prejšnje vprašanje – kako je možno, da vsak dela karmično diagnostiko malo po svoje. Saj npr. tudi avtomehanik ne more vsak po svoje popravljati avtomobila.
Vendar gre tu za fina energijska orodja. Ta tečejo skozi vsakega človeka malo drugače, ker vsak človek nosi specifično postavitev, karmo, osebnost, potenciale. Nekdo je bolj dovzeten za čutenje sebe, nekdo vidi vzroke skozi slike, nekdo dobi jasno vednost... in zaradi tega je potem tudi princip delovanja karmične diagnostike pri vsakem malo drugačen. Vendar je temeljna ideja enaka – najdeš vzrok za težavo. In vedno se najde tudi rešitev.

Zoran: Jaz najbolj uporabljam theta healing, ker sta si s karmično diagnostiko po mojem zelo blizu. Theta healinga ima mnogo vaj s katerimi se zbuja potenciale. Karmična diagnostika spočetka bolj dela na čustvih, theta pa na vizualizaciji, vendar eno in drugo deluje skupaj. Vse skupaj ti pomaga pri tem, da pride jasno vedenje, katere stvari so pravilne in katere nepravilne.
To vedenje zaznaš ne glede na to ali stvari lažje občutiš, vidiš, vonjaš, okusiš.

Energijsko gre zraven tudi reiki, skalarni valovi kot pri rekonekciji, šamanizem kot si Urška že omenila... pa še kaj drugega. Karmična diagnostika se uporablja tudi kot regresija in progresija – pogled v prihodnost oz. v izbiro življenja.

Vse se lahko integrira v delo s karmično diagnostiko. Karmična diagnostika je v resnici nek sistem, ki ga vsak izdela po svoje – za svoje potrebe in za potrebe strank oz. ljudi.
Prepoznati moraš, pri čem je nekdo dober in v skladu z njim tako delaš naprej.

Tako tudi učimo v Ustvarjalni akademiji - Pesem duše® in naših delavnicah (Moč ženske, Sorodne in karmične duše, Intuitivno ustvarjanje, Denar in obilje …). Vsak lahko pri sebi prepozna oz. najde način kako pride do svojih potencialov. Eni imajo te že v sebi, drugi jih morajo še prebuditi... odvisno od posameznika.

Je karmična diagnostika težko delo?

Zoran: Samo delo je lahko težje ali lažje... odvisno, kako si tudi mi sami to zadamo.
Z leti pride kilometrina in hitro tudi prave informacije. Informacij je namreč veliko, kot bi prebrali cel časopis, vendar za nas ni vse pomembno. Pomembna je le ta informacija, ki jo iščemo in nanjo se osredotočimo. 

Vedno najdemo neko rešitev za določeno težavo, problem, blokado...osebno, zdravje, odnosi, finance in drugo.

Urška: Kot sem že omenila, je bilo meni to znanje tako rekoč položeno v zibko. Nnekaj najbolj enostavnega se za naučiti, naravno.

Vstopiti v polje in potem voditi osebo, da to sprosti, da sprosti vzroke.

Najpomembnejši korak v resnici ni iskanje vzroka ampak pomagati človeku, da ta vzrok ozavesti. Oziroma ga ozavesti z vidika duše in spozna, zakaj je do tega sploh prišlo. Ker velikokrat ni dovolj, da le ozavestimo, zakaj smo se odmaknili od absolutne harmonije.

Primer je nekdo, ki ga je strah in iz tega razvije fobijo – z njo se je umaknil od čiste harmonije univerzuma. In samo ozavestiti, da ima strah, ni dovolj. Dobro je potem še nadaljevati, pogledati, zakaj si sploh razvil ta strah. In kakšno je učenje tvoje duše s tem strahom? S procesom ozaveščanja se oseba osvobodi, ozavesti učenje. Iz teh najglobljih ravni duše potem pride tudi samo zdravljenje duše.

Kaj je to karma?

Zoran: Razložil jo bom na svoj način. Vsak ima svoj način dojemanja. Zame je karma delovanje; kako smo mi delovali v preteklosti in v sedanjosti – to nas čaka v prihodnosti. Kot seješ, to zanješ po slovensko. Po domače to pomeni, da če sem jaz nekoga nekoč trpinčil, zanemarjal... bo karma poskrbela, da bo to prišlo v ravnovesje. Karma ni slaba, le poskrbi, da ga ne »biksamo«. Poskrbi, da tehtnica pride v ravnotežje.

»Biksamo« ga lahko v ljubezni do sebe, v odnosu do sebe, pri zdravju, financah. In tehtnica poskrbi, da to pride v ravnovesje.
Če sem koga trpinčil v preteklosti, bom sedaj dobil osebo ali več, da bom sam občutil to energijo na sebi. Lahko se vrne na drugem področju, ni nujno, da se vrne čisto isto.
Primer: če nekdo trpinči partnerja, otroke – ne skrbi za njih, jih čustveno ali psihično maltretira, lahko potem v službi dobi šefa, direktorja, ki bo nato maltretiral to osebo. Vedno pride oseba ali situacija s ciljem, da prepoznamo, kje mi delamo narobe. Zato, da vidimo kaj počnemo kar je izven ljubezni, kaj počnemo z egom. Karma poskrbi, da nas pripelje do situacije, da tehntica pride na svoje mesto.

Se pravi zakon karme, oz. zakon vzroka in posledice, sam uravnava stvari?

Zoran: Tako. Oziroma obstaja več vrst krame. Sam namen pa je, da to pride v ravnovesje. Namen je, da torej prepoznamo kje ga »biskamo«, kje nismo v ravnovesju, lahko je to nasatlo tudi v preteklih življenjih. In pride sedaj karma za razrešitev.

Ljudje besedo karma vzamejo kot težko in kot da se ne da nič narediti. Karma ni slaba, samo pomaga, da prepoznamo, kje smo delali ali delamo narobe. Namen tega ni, da se obsojamo, ampak samo, da prepoznamo, kje smo nekoč nekaj naredili narobe, lahko tudi nenamerno, ampak je pustilo posledice. In duša se odloči, da bo to spoznala, da stvari lahko spet pridejo v ravnotežje. Kjer ni harmonije, nam karma to pomaga rešiti. Če tega dolgo ne rešimo, lahko karma poskrbi, da nastopi še slabše.
Sama karma se konča, ko mi to prepoznamo. Da smo nekaj naredili sebi ali drugim. Tudi sebe lahko zanemarjamo, se dajemo v nič, ali to delamo drugim. Uničujemo naravo, živali. Ni pomembno, kaj to je. To pride nazaj. Ni kot plačilo ampak prepoznavanje, da smo naredili napako, da to sprostimo, dopustimo, da se izravna. Takrat se karma konča.
 
V oddaji boste izvedeli odgovore še na mnoga druga zanimiva vprašanja:
- Kakšne vrste karme obstajajo?
- Kako karmična diagnostika pomaga uravnati sistem oz. karmo?
- Zakaj se rodimo v določeno družino?
- Ali lahko dobimo karmo od prednikov?
- Kako čustva vplivajo na našo karmo?
- Ali so vsa čustva lahko koristna? Je lahko koristno tudi ljubosumje?
- Kako vplivamo z mislimi in dejanji?
- Ali imamo vedno možnost odločitve?
- Kaj so vzorci?
- Kaj je dharma?

 

 


Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno
PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
merkava roza ZA DUŠO
Merkava
Merkava služi, da se združimo s komplementarnim partnerjem ali kot samostojna meditacija kot sistem da se stvari lahko transformirajo. Tokrat jo bomo izvedli kot meditacijo.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND