Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Karmična diagnostika 2. del

KARMIČNA DIAGNOSTIKA 2. del


V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka in drugih zanimivih temah.

Lahko za začetek ponovimo, kaj je karmična diagnostika?

Karmična diagnostika je energijska metoda, ki se ukvarja z ugotavljanjem vzrokov za težave; za situacije, za odnose itd. Z ugotavljanjem vzrokov in njihovega ozaveščanja ima oseba potem podporo oz. moč, da razreši te vzroke. Osebi se pri karmični diagnostiki pomaga skozi celoten proces, da te vzroke ozavesti in razreši in se jih tako osvobodi.  

Od kod karmična diagnostika izhaja?

Izhaja od ruskega zdravilca Lazareva; v Slovenijo pa jo je pripeljal in po svoje oblikoval Marjan Ogorevc. Tudi midva sva njegova učenca. Oba že več let izvajava strokovno in zasebno karmično diagnostiko, zato sva to oddajo naredila na podlagi večletnih izkušenj in pa znanj.

Karmična diagnostika se ujema tudi z mnogimi drugimi metodami – katerimi?

Urška: Osebno uporabljam veliko metod v kombinaciji s karmično diagnostiko – vse, kar mi je kdajkoli prišlo na pot, sem integrirala v svoj sistem. Theta healing, skalarni valovi, šamanizem… Šamanizem je izredno širok, saj ne gre samo za šamanizem ameriških indijancev, ampak še ostalih ljudstev Sibirije, Japonske, Nordijski šamanizem, Afriški šamanizem...Ta del mi je blizu, ker šamanizem ponese karmično diagnostiko iz duhovne sfere bolj na zemeljsko raven, skozi telo. Sicer pa kot umetnica uporabljam tudi barve oz. barvno terapijo, simbole in tako dalje (Delavnica ustvarjanja s karmično diagnostiko - Intuitivno ustvarjanje). Sigurno bi se še kaj našlo. Vsaka metoda se da kombinirati s karmično diagnostiko, ker je tako univerzalna.

Zoran: Jaz karmično diagnostiko dopolnjujem s theta healingom, regresijo, progresijo, skalarnimi valovi in drugim. Katerakoli metoda, ki je v nečem blizu, se lahko uporabi v kombinaciji s karmično diagnostiko. Pri karmični diagnostiki si princip dela vsak izbere sam, vsak dela na svoj način, vsak na svoj način vstopi polje. Cilj pa je isti – da se ozavestijo stvari, da se razrešijo, da lahko nastane to, kar si človek želi.

Urška, ti delaš posebej tudi z ženskami, z ženskimi sistemi?

Urška: Da (seminar Moč ženske). Ženska energija, transformacija naše prvinske ženske eneregije in pa nega ženske energije skozi telo... Tudi tukaj se da pogledati,kje so ovire, kje so vzroki za težave za kakšne ženske bolezni oz. nasplošno za težave, ki se nahajajo v ženskah.

Zoran: Za moške žal posebne delavnice še nimamo (smeh).

Na kratko, kaj je to karma?

Zoran: Karma, bi lahko rekli, je nekaj, kar smo ustvarili v preteklosti;  v preteklih življenjih in tisto kar smo naredili v tem življenju. To pomeni po slovensko » kar seješ, to zanješ«. Ne moreš žeti pred setvijo. Kar smo sejali, to bomo želi. In to žetev je treba tudi ohranjati, če pride plevel, je potrebno plevel dati stran.
Princip karme velja na vseh področjih, ravneh?Zoran: Tako. Zdravje, delo, odnosi, finance in vse druge stvari. Tisto kar smo mi počeli v preteklosti, imamo v sedanjosti. In na tisto, kar bo v prihodnosti oz. kar bi lahko bilo, saj morda še ni vse zapisano, vplivata pretekost in sedanjost skupaj. Mi se nahajamo v sedanjem trenutku, zato je najbolj pomembno, da se zavedamo tega, kar počnemo sedaj. Notri je tudi vpliv preteklosti, ki vpliva na to, kaj počnemo. In če nam nekatere stvari niso okej, če nam nekaj ne odgovarja, če nekaj ni po našem okusu, lahko to sedaj spremenimo.

Karma je ena tistih stvari, ki vpliva na nas, da stvari uravnamo, da pridejo na svoje mesto. V prejšnji oddaji sem omenil tehtnico, torej karma poskrbi, da se tehtnica izravna. Če smo posejali plevel, bo zrasel tudi plevel. Če smo posejali ljubezen, bo zrasla ljubezen. Karma ni nekaj, kar nam da samo slabe stvari, ampak nam da vse,  kar smo mi nekoč dajali. Ne govorimo samo o fizičnem, ampak so to tudi občutki, dejanja, vse vpliva na nas.

Če si jaz želim novo stanovanje, pa me je strah, kako bom to stanovanje vzdrževal, bom s tem že sam sebe nekje blokiral. Ali če sem imel v preteklosti dve hiši ali dva šotora, ki jih nisem mogel vzdrževati ali sem to zapustil, potem sedaj lahko pride karma, ki ta izziv zopet prinese, da bom vzdrževal svojo parcelo, hišo, stanovanje oz. tisto kar imam.

Karmo lahko ponavljamo iz leta v leto, lahko se tudi deduje od staršev oz. prednikov. Obstaja namreč tudi družinska karma, karma Slovencev, na splošno narodov.
Tisto kar je v preteklosti bilo, to tudi dobimo. Zato pripočam vsakemu pri sebi, da pogleda kakšne misli ima sedaj in tudi kakšne so bile v preteklosti, ki si jih nebi želel. Sedaj namreč lahko stvari še vedno spremenimo. Tako da karma pride na svoje mesto. Potem bodo prišle situacije, ljudje, da nam pomagajo, da se bo nekaj razrešilo, da lahko mi že sedaj stvari spremenimo, preden karma sama pride v izravnavo. Ko delamo dobre stvari, ko začnemo delovati drugače, imamo vedno možnost, da spremenimo stvari preden se situacije same razrušijo.

Kaj je dharma?

Zoran: Karma in dharma sta tesno povezani. Dharma je naša življenska naloga, pomeni da mi sledimo sebi, da izpolnjujemo svoje naloge. Dharma bi lahko rekli je vesolje, bog, enost, stvarnik, kakorkoli želite reči - univerzalna energija, ki poskrbi, da imamo v življenju situacije in stvari, ki nam pomagajo, da uresničimo svoje življenjske namene, svoje življenjsko poslanstvo. To ne pomeni, da so nam ves čas postlane rožice, včasih je potrebno tudi čez kakšne ovinke, trnje. To ne pomeni, da bo puščica od starta do cilja ravna. Ampak, če gledamo čar potovanja, je vse drugače.

Midva (Zoran in Urška) sva bila na poti El Camino in morda tudi kdo od vas gledalcev – kjer je cilj Santiago, začnemo pa recimo v Leonu. Če greš iz Leona v Santiago peš, boš potreboval več dni, vendar boš tudi doživel več stvari – doživel boš ogromno narave, ljudi, srečanj, situacij. Če greš z avtom, boš za vse to prikrajšan. In to je tisto – lahko mi v nekaterem pogledu poletimo direktno na cilj, lahko pa gremo skozi ovinke, ovire... včasih kaka stvar ni prijetna, včasih se sproži kakšen vzorec, včasih kaj prepoznaš, vidiš, doživiš... ampak to te izpopolnjuje. To ti daje nalogo, takrat veš, da si na pravi poti. Vsak bi šel lahko na avtobus, na avtostop, brez da nosi vso težo nahrbtnika na ramah, ampak čar tega je potovanje samo. Enako je z življenjem. Ne gre se samo zato, da prideš na cilj, ni nujno, da je pot ravna, da gremo vse na hitro. Če gremo na hitro, je možno, da se bo hitro zaključilo tudi naše življenje. Lahko je pri 20-tih naše življenje končano in odidemo na drugi svet, če se na držimo tega kar je zapisano. Imamo več možnih izhodov in lahko se prej odločimo za zasilni izhod.

To je ta božanski čas, ki nastopi večkrat v življenju, ko ima duša izbor, da nadaljuje življenje ali pa da odide?

Zoran: Da. To pripada dharmi. Karma pa posrbi, da ga pri tem ne »biskamo«. Če je mišljeno, da je moja pot po ovinku, potem pridejo situacije, ljudje in stvari, ki poskrbijo, da bom tudi šel po tej poti do cilja. Karma poskrbi, da ne bom prečkal, če mi to ni dano v sedanjem trenutku (Božanskega časa se nauči na Ustvarjalni akademiji - Pesem duše®).
 
Če počnemo dobre stvari, se naša karma briše ali ne? Kdaj se karma začne brisati?

Urška: Če počnemo dobre stvari, si z vidika karmičnega delovanja sigurno delamo super podlago za naprej, za bodoče življenje, dharmo, karmo. Ampak enostaven odgovor na to ali se karma z dobrimi deli briše žal ni mogoč. Če človek dela dobra dela, še ni rečeno, da se mu bo karma zbrisala. Karma se namreč začne brisati, ko duša doživi učenje in spoznanje o nečem, ki ga ima skozi nek karmični dialog, skozi neko karmično delovanje. In dokler se duša tega ne zaveda, se karmično delovanje nadaljuje. Tako da je najprej potrebno pogledati z vidika same duše ali še ima kako korist od tega karmičnega delovanja ali pa ne.

Če dam praktičen primer; če je recimo neka oseba v prejšnjem življenju uprizarjala tatvine in s tem povzročila travmo tako sebi kot tistim od katerih je kradla, se skozi karmično delovanje lahko v naslednje življenje rodi kot oseba, ki ima sedaj to stisko, to karmično podlago, že v sebi. Lahko se rodi v družino, ki nosi karmično zasnovo, ki bo tej osebi omogočila ustrezno karmično »šolanje«. Morda ima ta oseba sedaj brate in sestre, ki se zdijo bolj ljubljeni od mame in se oseba tako čuti prikrajšana, okradena ljubezni. Lahko pa ji na pot stopijo drugi dogodki, kjer se počuti okradeno. Ni treba, da je okradena v dobesednem smislu, ampak ima lahko težave z nepremičninami, osebnimi predmeti, jih izgublja in podobno. Kako bo karma delovala, je tako odvisno od osebe, karma deluje specifično za vsako osebo, je zanjo specifično izdelana. Za dve osebi, ki imata isto karmično delovanje, lahko karma nastopi v različnih oblikah.

Če je imela oseba ob tem, ko je v preteklosti kradla npr. še čustveno zadovoljstvo , ker je s krajo poleg predmetov npr. pridobivala tudi moč, potem bo sedaj karma to vrnila tudi v smislu čustvene kraje.
Oseba bo morda čutila občutek, da želi donirati, se razdajati. Da so ji vsi predmeti odveč, lahko bo čutila agresijo do materialnega, ali da ni zaslužna za materialno. Saj je travma v duši povezana z materialno stvarjo, ki jo je takrat ukradla. In z dobrimi deli bo oseba želela nadoknadit ta občutek. Lahko se bo tudi razdajala za druge ljudi, ker se bo tako čutila čustveno okradeno. To bo počela tako dolgo časa, dokler v duši ne bo sprejela spoznanja, kaj se je dogajalo in kaj se uči skozi to.

Pri večini ljudi, ki se ne ukvarjajo s karmično diagnostiko, duhovno rastjo, takšno dušno učenje sicer pride spontano. Ni potrebno, da človek razumsko ozavesti, kaj se mu je dogajalo. Glavno je, da to ozavesti duša. To je razlika. V določenih primerih pa je potrebno, da človek razumsko ozavesti, kaj se mu je dogajalo, da potem to duša lažje začuti. Tu pa nam lahko pomaga karmična diagnostika.

Tako da, z dobrimi deli se vsekakor briše karma, ampak da se izbriše do konca, je potrebno dušno razumevanje.

Kako torej razrešimo težave?

Urška: Odvisno kakšne težave imamo, ampak z odpuščanjem naredimo že velik del, velik korak. S tistim pravim iskrenim odpuščanjem. Še posebaj z odpuščanjem samim sebi. Če imamo težave, gre ponavadi vedno za blokado v nas samih, torej jo že v osnovi sprožimo sami, ustvarimo sami. In z odpuščanjem sebi, s sprejemanjem sebe, z ljubeznijo do sebe, če se lahko smatramo kot malega otroka, kot malo bitje, ki je potrebno ljubezni... s tem lahko veliko naredimo.

Težave so dostikrat usmerjene na naš otroški del, se porajajo že iz otroštva. Zato je potrebno delati na tem našem nedolžnem delu sebe, ki smo ga zablokirali. In z odpuščanjem sebi lahko začnemo reševati mnoge težave. Odvisno pa je od tega, kakšne težave so to.

Zoran: Važno, da jih ozavestimo in da se zavedamo, da če imamo težave in čeprav se zdi, da nam jih povzročajo drugi, če smo nezadovoljni v službi ali kjerkoli drugje... da se zavedamo, da je to večinoma razlog v nas. Vsaj 90% tega je v nas. Če smo uspešni, če nam gre dobro, je morda zunanji vpliv lahko le kako ljubosumje od zunaj. Večinoma pa moramo pogledati le sebe, pogledati kaj je v meni. S čim jaz to povzročam? S čim pritegnem take odnose? S čim povzročam, da se te stvari dogajajo meni?

Moramo razumeti, da mi z nekim vzorcem, prepričanjem, navado to povzročamo in potem se lahko odločimo, da bomo delovali drugače. Torej to moramo prepoznati in sprejeti odločitev, da bomo delovali drugače.

Primer: če na tla vržem smeti, grem dalje in se nič ne zavedam, to še ne pomeni, da nekdo ne bo moral za mano tega pobrati. Lahko pa se zavedam, da če jaz imam smeti, jih lahko tudi jaz vržem v koš. Del karme oz. del zavedanja zavesti je tu drugačen. Z ločevanjem odpadkov lahko vidimo, da se zavest spreminja, dviga.
 
Kako pa je z vezanostjo na stvari? Smo lahko preveč vezani tudi na ljudi?

Zoran: Navezanost pomeni, da zabredemo, da nečemu, nekomu dajemo večji pomen kot je ljubezen do sebe ali do božanskega, do stvarnika, do vsega kar obstaja.  Na površje pride ego, smo egoistični, delamo dobro za sebe, ampak so drugi posledično oškodovani. To ni najvišje dobro za vse in takrat nastanejo težave.
Lahko smo vezani na odnose, denar, materialne stvari. Na nekaj se vežemo, smo od tega odvisni. Nismo odvisni le od drog in alkohola. Lahko se vežemo tudi na osebe, predmete, uspeh, pomembnost in tako dalje.

Kako lahko prepoznamo, da smo se na nekaj vezali?

Zoran: Ko nam je nekaj postalo važnejše od ljubezni. Važnejše od ljubezni, ki jo imamo do vsega kar obstaja.
 
V nadaljevanju boste izvedeli še veliko zanimivega glede karmične diagnostike in življenjskih tem:
 • Kako prepoznati ljubezen do vsega, na primer za osebo – Zakaj oseba postavi ljubezen do partnerja,  otrok pred ljubezen do boga? Kaj to pomeni zanjo?
 • Ali to pomeni, da moraš imeti manj rad?
 • Ali lahko s karmično diagnostiko odkrijemo tudi svoje skrite potenciale, talente?
 • Ali smo vsi tukaj z nekim razlogom?
 • Kaj pomeni, da se jim odpreš, da se odpreš? Kaj pomeni biti odprt?
 • Kako se odpreš?
 • Ali lahko karmična diagnostika razrešiti težave tudi v poslovnem svetu, v karieri? Se uporablja karmična diagnostika tudi v podjetjih?
 • Ali je naš izdelek, naše podjetje naše zrcalo?
 • Kako lahko karmična diagnostika pomaga umetnikom, ki želijo razviti svoj talent še dlje, se osvoboditi omejitev, delati bolj pretočno? Glasbeniki, plesalci, dizajnerji... kako jim lahko karmična diagnostika pomaga?
 • Ali je pomembno, s kakšno energijo ustvarjamo?
 • Kako občutek manjvrednosti zablokira našo kariero?
 • Se da občutek manjvrednosti rešiti?
 • Sta občutek manjvrednosti in večvrednosti povezana?
 • Vaja 24 ur... Čemu posvečate svojih 24 ur?
 • Kdo ali kaj mi jemlje največ poguma, da bi spremenil stvari?
 • Kaj je pomembnejše – ljubezen ali denar? Je res kaj od tega pomembnejše?
 • Zakaj se ljudje bojijo denarja?
 • Komu je namenjena karmična diagnostika?
 • Se karmična diagnostika lahko izvaja tudi za živali?
 • Kako spočetje vpliva na nas?
 • Kako starši v času nosečnosti vplivajo na otroka?
 • Kako rojstvo vpliva na otroka?
 • Kako karmična diagnostika pomaga pri razrešitvi travme rojstva in kako to vpliva na osebo?
 • Pomen potrpežljivosti in sprejemanja pri duhovni rasti.
 • Kako ločitev staršev vpliva na otroka? Kako starša lahko pomagata otroku, če se ločujeta?

 

 
Karmična diagnostika
PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
merkava roza ZA DUŠO
Merkava
Merkava služi, da se združimo s komplementarnim partnerjem ali kot samostojna meditacija kot sistem da se stvari lahko transformirajo. Tokrat jo bomo izvedli kot meditacijo.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND