Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Merkava

Kako pri sebi vzpostaviti merkavo?


Danes vam bom predstavil kako narediti merkavo. Kot vidite imam pred sabo sliko. Na njej je zvezda, na kateri sta še dva manjša trikotnika oziroma zvezdi. Notri sta narisani dve osebi. Poskusil vam bom obrazložiti kaj to pomeni in kako narediti merkavo.

Kaj je merkava?

Merkava pomeni, da se mi združimo s svojim komplementarnim partnerjem oziroma z našo komplementarno energijo. Ena izmed teorij kako je nastal svet, razlaga, da je svet nastal iz enega velikega poka in da bi svet obstajal, se je moral razdeliti na dva dela. V tistem, ko je prišlo do razdelitve, smo mi dobili drugi del sebe, katerega tukaj v biorgonomiji imenujemo komplementarni partner. Lahko boste zasledili tudi izraz »twin flames« ali dvojni plamen. To je isto, samo drugače poimenovano.

Skozi merkavo oziroma skozi ta postopek, kjer ne gre samo za trikotnike oziroma zvezde, temveč je vse tridimenzionalno kot stožec, se mi združimo s komplementarno energijo oziroma s komplementarnim partnerjem.

Kaj to pomeni?

Ko se združimo s komplementarnim partnerjem, smo sposobni preiti v transcendeltalno stanje zavesti. To pomeni, da smo pri sebi sposobni videti, prepoznati potenciale, talente in sposobnosti katere imamo v sebi oziroma smo sposobni pri sebi spoznati blokade, ki nas omejujejo in se jih osvoboditi. Merkava služi, da se združimo s komplementarnim partnerjem ali kot samostojna meditacija kot sistem da se stvari lahko transformirajo. Danes jo bomo naredili kot meditacijo, da se združimo s komplementarnim partnerjem in da se povežemo z višjim stanjem zavesti. Merkavo, ki ji lahko pravimo tudi Davidova zvezda, je v Slovenijo prinesla Naomi Feinberg iz Izraela in je namenjena temu, da se mi združimo s komplementarnim partnerjem.

Kako bomo to naredili?

Zapremo oči. Najprej se bomo uzrli v središče vesolja (lahko si pomagamo z rokami) in kot da primemo žarek iz središča vesolja, ga povlečemo navzdol za nas in ta žarek se nad nami razširi kakor stožec. Žarek gre v tridimenzionalno. Ni samo kot trikotnik, temveč je tridimenzionalen kot stožec in se polni z energijo neskončnosti, z energijo neskončnih potencialov, sposobnosti itd. Kasneje primemo še žarek iz središča zemlje in ga enako povlečemo navzgor. Ta žarek se pod nami razširi in nas obdaja s to zemeljsko energijo, da mi lahko vse te potenciale, sposobnosti in talente, ki jih imamo, prizemljimo.

Zakaj delamo z zemeljsko energijo?

Zato ker živimo na planetu Zemlja in potrebujemo biti povezani z zemeljsko energijo. Da lahko svoje misli in ideje prizemljimo oziroma jih manifestiramo. Če pogledamo na sliko, smo na njej označeni mi in pa komplementarni partner oziroma komplementarna energija. Ta je lahko označen levo ali desno, pred ali za nami. Bistveno pa je, da se združimo s komplementarnim partnerjem.

Kako pokličemo komplementarnega partnerja?

Samo pomislimo nanj in v trenutku se pojavi tukaj. Ne predstavljajmo si, da je to druga oseba. Ne predstavljamo si drugih obrazov. Samo pomislimo nanj in on se nahaja tukaj. In njemu naredimo enako. Primemo žarek iz središča vesolja, ga potegnemo za komplementarnega partnerja, ki se razširi in ga enako obda kot stožec. Enako naredimo iz središča zemlje. Primemo za žarek in ga povlečemo za komplementarnega partnerja in enako se razširi kot stožec. Sedaj smo naredili heksagram tudi komplementarnemu partnerju. Da se združimo, pa naredimo še enkrat, primemo še en močnejši žarek, še večji žarek iz središča vesolja, ki združuje nas in komplementarnega partnerja in enako še večji žarek iz središča zemlje. To pomeni, da delamo to kar je na sliki.

Najprej smo naredili zvezdo za sebe, žarek iz središča vesolja od zgoraj in potem od spodaj iz zemlje. Potem smo naredili zvezdo za komplementarnega partnerja in potem še eno večjo. Ta največja nas združuje z našim komplementarnim partnerjem. Ko smo mi združeni s komplementarnim partnerjem, smo takrat sposobni dojeti svet drugače. Videti drugače. Razumeti drugače. Sposobni smo priti do svojih potencialov, sposobnosti in talentov in enako smo sposobni pri sebi videti omejitve ter jih razrešiti, transformirati ali preseči.

Sama merkava pomeni neka zmaga. Zmaga nad sabo. To ne pomeni, da se borimo sami s sabo, ampak zmaga, da mi pridemo in presežemo svoje omejitve in da pridemo do tistega, kar si želimo. Merkava je namenjena, da pridemo v to stanje zavesti, da potem živimo tako kot si mi želimo. 
 


Oglej si oddajo Preprosto naravno - Sorodne in karmične duše.

Oglej si prispevek Merkava.

Delavnica Sorodne in karmične duše.

 
merkava roza
PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND