Kratek nasvet iz oddaje Preprosto naravno - Presna hrana. Katja iz Zelenega ponedeljka nam na posnetku prikaže izdelavo presnih špagetov iz bučk. Dober tek! :)
PRESNI BUČKINI ŠPAGETI S KURKUMINO OMAKO IN MARINIRANIMI PARADIŽNIKI
Bučkine špagete prelijemo s kurkumino omako in obložimo z mariniranimi paradižniki.
BUČKINI ŠPAGETI
Sestavine za 4 osebe:
2 večji bučki
Priprava:
Bučkama odrežemo skrajna konca in jih narežemo na tretjine.
Vsako tretjino posebej vpnemo v spiralni rezalnik zelenjave Spirooli in narežemo na špagete.
Če so nam všeč mehkejši špageti, jih nežno posolimo, pokapljamo z nekaj kapljicami olivnega olja, premešamo in pustimo 10 do 20 minut, da se zmehčajo.
Z rokami iztisnemo sok.
KURKUMINA OMAKA
Sestavine:
500 ml indijskih oreščkov, namočenih 4 – 6 ur
1,5 – 2 žlici limoninega soka
100 ml olivnega olja
Ščepec soli
60 ml kvasnega posipa
½ mlade čebulice (belega dela)
Malo popra (črnega ali kajenskega)
Voda po potrebi
Malo agavinega sirupa za izravnavo okusov (po potrebi)
½ čajne žličke kurkume
Priprava:
Odmerimo vse sestavine, razrežemo čebulico.
V mešalec stresemo vse sestavine. Gladko zmešamo. Po potrebi dodajamo vodo. Če je potrebno daljše mešanje, med cikli naredimo nekajminutni premor, da se masa ne pregreje.
Po potrebi, postopoma in ob stalnem okušanju dodajamo sestavine za harmoničnost okusa (agavin sirup, sol in limonin sok).
Omako lahko dan ali dva hranimo v hladilniku, najboljša pa je sveža.
MARINIRANI PARADIŽNIKI
Sestavine:
½ kg češnjevih paradižnikov
50 ml oljčnega olja
1 čž drobno mlete soli
0,5 čž kajenskega popra
Priprava:
Pečico segrejemo na 45 stopinj.
Paradižnike operemo in prerežemo na pol. Zložimo jih na pekač s prerezano stranjo navzgor.
Olje, sol in poper dobro zmešamo z metlico.
Oljno mešanico s čopičem namažemo po prerezanih paradižnikih,
Predstavitev je namenjena vsem, ki vas izobraževanje pritegne in bi želeli izvedeti več stvari o izobraževanju, programu, trajanju, načinih in ostalih rečeh vezanih z izobraževanjem.
» podrobno