Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
NASVETI

Kako pripravimo presne špagete

Objavljeno: 20.02.2013

Kratek nasvet iz oddaje Preprosto naravno - Presna hrana. Katja iz Zelenega ponedeljka nam na posnetku prikaže izdelavo presnih špagetov iz bučk. Dober tek! :)

PRESNI BUČKINI ŠPAGETI S KURKUMINO OMAKO IN MARINIRANIMI PARADIŽNIKI
Bučkine špagete prelijemo s kurkumino omako in obložimo z mariniranimi paradižniki.

BUČKINI ŠPAGETI

Sestavine  za 4 osebe:
  • 2 večji bučki

Priprava:

  1. Bučkama odrežemo skrajna konca in jih narežemo na tretjine.
  2. Vsako tretjino posebej vpnemo v spiralni rezalnik zelenjave Spirooli in narežemo na špagete.
  3. Če so nam všeč mehkejši špageti, jih nežno posolimo, pokapljamo z nekaj kapljicami olivnega olja, premešamo in pustimo 10 do 20 minut, da se zmehčajo.
  4. Z rokami iztisnemo sok.

KURKUMINA OMAKA


Sestavine:
  • 500 ml indijskih oreščkov, namočenih 4 – 6 ur
  • 1,5 – 2 žlici limoninega soka
  • 100 ml olivnega olja
  • Ščepec soli
  • 60 ml kvasnega posipa
  • ½ mlade čebulice (belega dela)
  • Malo popra (črnega ali kajenskega)
  • Voda po potrebi
  • Malo agavinega sirupa za izravnavo okusov (po potrebi)
  • ½ čajne žličke kurkume

Priprava:

  1. Odmerimo vse sestavine, razrežemo čebulico.
  2. V  mešalec stresemo vse sestavine. Gladko zmešamo. Po potrebi dodajamo vodo.  Če je potrebno daljše mešanje, med cikli naredimo nekajminutni premor, da se masa ne pregreje.
  3. Po potrebi, postopoma in ob stalnem okušanju dodajamo sestavine za harmoničnost okusa (agavin sirup, sol in limonin sok).
  4. Omako lahko dan ali dva hranimo v hladilniku, najboljša pa je sveža.

MARINIRANI PARADIŽNIKI


Sestavine:
  • ½ kg češnjevih paradižnikov
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 čž drobno mlete soli
  • 0,5 čž kajenskega popra

Priprava:
  1. Pečico segrejemo na 45 stopinj.
  2. Paradižnike operemo in prerežemo na pol. Zložimo jih na pekač s prerezano stranjo navzgor.
  3. Olje, sol in poper dobro zmešamo z metlico.
  4. Oljno mešanico s čopičem namažemo po prerezanih paradižnikih,
  5. Postavimo v pečico in mariniramo 3 ure.
  6. Paradižnike ohladimo in shranimo v hladilniku.
Pripravila: Katja Mrzel

OSTALI NASVETI
19.05.2016
Nasvet mladostnikom
Preprosto praktičen nasvet - Nasvet mladostnikom
19.02.2015
Himalajska posoda
0
05.02.2015
Stik z drevesom
2
29.01.2015
3 področja
1
09.10.2014
Analiza podpisa
Preprosto praktičen nasvet - Analiza podpisa
18.09.2014
Ženska, spomni se
2
11.09.2014
Sprejemanje sebe
2
05.06.2014
Izbira poklica
1
29.05.2014
Meditacija Merkava
0
08.05.2014
Energijska risba
1
17.04.2014
Hipnoza v praksi
1
10.04.2014
Kako deluje moksa?
0
27.03.2014
Capoeira
0
20.03.2014
Sporočilo oraklja
0
06.03.2014
Čokoladni smoothie
0
16.01.2014
Soočenje s strahom
0
02.01.2014
Leto 2014
0
26.12.2013
Doseganje ciljev
0
12.12.2013
Vprašanje
0
28.11.2013
Tarot za doma
0
07.11.2013
Škodljivo sevanje
1
31.10.2013
Pravi trenutek
0
24.10.2013
Otrok in kuža
0
17.10.2013
Metatronova kocka
0
10.10.2013
Pomoč s horoskopom
0
03.10.2013
Sirup iz zelišč
0
18.09.2013
Nasvet staršem
starsi
18.09.2013
Zastiranje rastlin
0
12.09.2013
TKM
0
05.09.2013
Shakti dance
0
07.07.2013
Porodni načrt
porodni
27.06.2013
Pomoč z barvami
0
05.04.2013
Reiki podpora
reiki
18.02.2013
Nad tremo z EFT-jem
5
15.02.2013
Aromaterapija
2
14.02.2013
Joga smeha
1
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND