Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Energetska samopomoč in energetska medicina

Esamopomoc_scena Energetsko medicino oziroma energetsko samopomoč uvrščamo med tako imenovano integralno medicino. Vsak dan porabljamo energijo, ampak ali jo znamo nadomestiti? O vsem tem smo poklepetali z gostjo, gospo Barbaro Mihelčič.

Energetsko medicino je znanstvena klasifikacija uvrstila v tako imenovano integralno medicino. Energetska medicina proučuje, meri in izboljšuje količino in kakovost pretoka energije skozi človeško telo. Le ta predstavlja tudi stik znanosti in duhovnosti. Tu se združujejo najnovejša znanstvena in najstarejša tradicionalna spoznanja starodavnih kultur in civilizacij. Nadaljuje pa se tam, kjer se klasična medicina po navadi izčrpa.

Raziskovanja in uporaba energije na ravni človeškega organizma so se začela v laboratorijih Nase in se kasneje nadaljevala na mnogih klinikah in univerzah v ZDA  ter v nekaterih državah zahodne Evrope. Številne znanstvene študije o tem lahko najdete tudi v delih ameriške fizičarke Barbare A. Brennan.  V Slovenijo pa je to prinesla dr. Suzana Landripet.

Energetsko delo se ne osredotoča samo na čim bolj učinkovito blaženje in odpravljanje znakov motnje ali bolezni, kot to dela klasična medicina, ampak se osredotoča na iskanje vzrokov za to motnjo, preventivno delovanje in preprečevanje nastanka motnje na katerikoli ravni. Energetski terapevt ne zdravi in ne pomaga nedejavnemu in odvisnemu klientu, ampak vsakemu nudi vso razpoložljivo podporo, teoretično in praktično, da se lahko tudi sam usposobi za to, da prepoznava motnje, neizkoriščene možnosti in sposobnosti ter tako spreminja slabe življenjske navade.

Tu pa že govorimo o ENERGETSKI SAMOPOMOČI. Z njeno pomočjo lahko ljudje samostojno izboljšajo in spremenijo kakovost svojega življenja. Energetske vaje in energetske tehnike pripomorejo, da vsak posameznik učinkovito in pozitivno vpliva ter spreminja svoje življenje na bolje. S pomočjo energetske medicine in samopomoči, ljudje postanejo neodvisni in samostojni v vsakdanjem življenju.

ENERGETSKA SMOPOMOČ je torej namenjena pridobivanju znanja, ki vam pomaga k boljšemu, bolj zdravemu življenju, k boljšim medsebojnim odnosom, dobremu počutju, večji samozavesti in še bi lahko naštevali. Vsakdo, ki to želi, se lahko v okviru svojega najboljšega, najugodnejšega stanja in zmožnosti nauči postati neodvisen in popolnoma samostojen pri doseganju svojih življenjskih ciljev in zadovoljevanju svojih potreb.

Kaj je po vašem mnenju največji problem ljudi danes?
Mislim, da je največji problem sodobnega človeka pomanjkanje energije in utrujenost. Poudarila pa bi še, da nekako preveč negativno razmišljamo, k čemer nas vse bolj spodbujajo tudi mediji, ki nas vsakodnevno bombardirajo z negativnimi informacijami. Še večji problem pa je, da ljudje ne znamo sprejemati odgovornosti zase in za svoje življenje. Navadni davkoplačevalci vse preradi kritiziramo politike, kako so neodgovorni, naredili nekaj narobe in kako nihče ne prevzame odgovornosti, zaradi česar se tudi nič ne razreši. Na drugi strani pa smo tudi mi, navadni ljudje, prav takšni. Delamo stvari, ko gre nekaj narobe, se pojavi nekaj slabega, negativnega, takoj najdemo krivca, odgovorno osebo. Tu bi morda poudarila, da je treba prevzeti odgovornost zase in za svoje življenje in napredovati skozi spremembe.

Kako nam energetska medicina lahko pomaga? Kaj je pravzaprav to?
Energetska medicina nekako umiri in izboljšuje količino in kakovost pretoka energije skozi naš organizem. Energetsko delo se ne osredotoča le na to, da izboljšuje naše življenje in pomaga pri odpravljanju različnih težav in moten. Klasična medicina odpravlja težave in motnje z različnimi pripomoči, tabletami in podobno. Energetska medicina pa išče vzroke za nastanek določene težave in motnje in da se na koncu tudi odpravljajo. Pretok energije skozi naše telo je nujno potreben in če je premajhen, se pojavijo različne težave, kar pa niso le bolezni, ampak tudi finančni probleme, slabi medsebojni odnosi, slab posel, težka služba. Z energetsko medicino oziroma energetsko samopomočjo si pomagamo, da dobimo dovolj energije z vajami, da odpravljamo vzroke in preventivno poskrbimo, da do motenj sploh ne pride.

Kaj sploh je energija?
O energiji zelo veliko govorimo. Lahko bi jo opredelili kot sposobnost telesa, da opravi neko delo. Energijo trošimo tudi ko spimo ali počivamo, saj naše telo takrat opravlja določene presnovne procese, ki so potrebno za naše preživetje. Naš organizem je kompleksen energetski sistem, sestavljen iz več energij: fizični, vidne in različnih subtilnih, kot so čakre in avre. Za energijo bi lahko rekli, da je konstantna, stalna in prehaja iz ene oblike v drugo, ne izgublja se, na primer mehanska v električno. Morda nam je blizu predstava, da poljedelec poje kruh, da dobi energijo za obdelavo njive, poseje žito ter ga pobere, da pridela kruh, tako energija prehaja.

Poudariti moram, da če energijo trošimo, kar vsak dan počnemo, je nujno, da jo obnavljamo vsaj v takšni meri.
PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND