Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Moč pozitivnega mišljenja

Moc_pozitivnega_1 V tokratni oddaji predstavljamo moč pozitivnega mišljenja, ki ga uteleša Dobra vila, Maja Debelak.

Kakšna je zgodba Dobre vile?
Moja zgodba sega približno 3 leta nazaj, ko sem čez noč ostala brez službe. Takrat sem se vprašala, v čem sem najboljša. Prva ideja je bila ustvarjalne rojstnodnevne zabave za otroke in ker je bilo povezano z otroci je nastala Dobra vila. Sem mnenja, da vsako idejo dobimo z namenom, kar nas vodi naprej, v nove dogodivščine in enako se je zgodilo meni. Imela sem 2 ustvarjalni rojstnodnevni zabavi, danes pa me vsa Slovenija pozna pod imenom Dobra vila Maja. 

Kaj je to zakon privlačnosti?
Zakon privlačnosti pomeni, da mi kreiramo s svojimi mislimi in svojimi občutki. To dvoje mora biti usklajeno – nekaj se je odločiti v glavi, jaz pravim z mislimi, nekaj pa je potem to različno začutiti. Ljudje pogosto rečejo, da ta zakon privlačnosti ne drži, ampak to je zato, ker se z našimi občutki za neko stvar nismo zares odločili.

Ali to pomeni, da lahko z našimi mislimi in občutki ustvarimo karkoli?
Res je. Lahko si ustvarimo karkoli. Res pa je tudi to, da neke želje ne bomo dobili kar brez veze. Zakaj pa jaz ne dobim želje, da bi začela peti? To ni moje poslanstvo, zato te želje ne bom dobila. Jaz pravim, da je vse uresničljivo,  sami pa določamo, kako velike ali majhne se nam zdijo želje. Te meje so v naših glavah in mi sami s svojimi prepričanji določamo, kaj je veliko in kaj je majhno.

Ali lahko podaš kakšen primer?
Za nekoga je nekaj velikega knjigo napisati, zame je to nekaj majhnega. Za nekoga je nekaj velikega iti v tujino, nekdo tretji se sprašuje, kako bo našel službo. To so zelo relativne stvari. Za nekoga je neka želja zelo velika, za nekoga drugega pa je to nekaj čisto preprostega. Nikoli si ne postavljajte mej in delite na velike in majhne stvari. Vse je brezmejno in le nebo je meja (Sky is the limit).

To pomeni, da smo odvisni od prepričanj – kaj pravzaprav so prepričanja?
Odvisni smo od tega, kar verjamemo, da mi smo. Ko se rodimo smo čisto preprosta bitja, polna ljubezni, potem pa nam naši starši vcepijo določena prepričanja. Če nam dolgo časa govorijo, da nismo dobri, potem začnemo sčasoma to verjeti. Sama sem na primer v šoli večinoma dobivala oceno 1, ker jim ni bil všeč moj koncept in pogled. Če bi poslušala profesorja, najbrž ne bi napisala že tretje knjižne uspešnice. Ravno zato so vse te stvari tako relativne. Ne poslušajte drugih, ampak sami sebe. Sledite temu, kar vi čutite, da je vaša pot, vaše poslanstvo, kar vi globoko v sebi čutite, da so vaše sanje in nikdar si ne postavljajte meja. Meje ne obstajajo, postavljamo si jih sami, s svojimi prepričanji. Dobra novica je ta, da lahko prepričanja spremenimo, spremenimo nek program v svoji glavi in izberemo nova. 

Pogosto se omenja afirmacije. Kaj je to? 
Afirmacije so pozitivni stavki. Jaz pravim, čarobni stavki, ki imajo neko pozitivno vibracijo v besedah.  Je pa res, da pri veliki večini ne funkcionirajo. Ko zjutraj vstanemo in imamo na enem listu te pozitivne stavke in si jih preberemo (na primer: Rada se imam, Cenim se …) in gremo v službo, naslednje jutro pa to spet ponovimo in tako delujemo 1 mesec. Mi smo s tem prepričali naš um, ne pa našega srca in svojih občutkov. Dokler ti resnično ne začutiš, da se imaš rad, se ceniš in spoštuješ, do takrat to ne funkcionira. Mi moramo z mislimi in občutku verjeti v te pozitivne stavke.

Velika večina je prebrala veliko duhovnih knjig in v teoriji je vse jasno, manjka pa praksa. Potrebno je vse to začutiti. na svojih predavanjih srečujem veliko ljudi, ki jim je vse to jasno, strah pa jih je v vodo skočiti, kot sama temu pravim. Vedno povem to zgodbo: na lokvanju so sedele 3 žabe in ena od njih se je odločila, da bo skočila v vodo. Koliko žab je skočilo? Nobena, ker odločiti se, še ne pomeni, da boš skočil. Prav je, da si definiramo stvari, ampak nekaj je treba za to narediti. Ni dovolj, da doma le vizualiziramo ali pozitivno razmišljamo, treba je skočiti v vodo in za svoje sanje nekaj narediti.

Se vam zdi razmišljanje Dobre Vile Maje zanimivo?
PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND