PREDSTAVITEV
Ustvarjalna akademija Pesem duše - brezplačno 
Se želiš počutiti: samostojno, svobodno, mirno ...

14.9.2021  Zoom 

Več: TUKAJ

Društvo Pesem duše

Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

NLP ali nevrolingvistično programiranje

NLP_scena NLP je danes zelo priljubljen način globljega razumevanja našega delovanja in obvladovanja vsakodnevnih situacij, ki nam predstavljajo stres ali omejitve. O nevrolingvističnem programiranju smo poklepetali z dr. Aleksandrom Šinigojem, ki se je šolal se je na Univerzi v Salfordu, na School of Economics v Londonu in doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Je NLP trener, NLP coach ter predavatelj in strokovnjak na področju osebne in poslovne rasti.

Kaj pravzaprav je NLP?
NLP je praktično način, kako mi razmišljamo. Ko imam računalnik, vpišem neko kodo, in mi vrne rezultat. Pri človeškem umu pa je to drugače. Ko se rodimo, ne dobimo uporabnega priročnika, kako naj z njim upravljam. Učim se skozi to, da ko pridem pred nek izziv, naredim napako in si zapomnim za v prihodnje. V okviru NLP-ja pa dobimo praktične in enostavne tehnike za upravljanje z mislimi, čustvi in kako lahko spreminjamo naše vedenje, navade in nezavedno začnemo zavestno usmerjati, kamor si želimo. Veliko kadilcev si zavestno želi nehati kaditi, vendar tega ne naredijo. Potrebujemo mehanizme za upravljanje z umom, da nam pomaga doseči želene rezultate na katerem koli področju našega življenja. Pri NLP-ju gre za to, kako programiramo naše misli.

Kako je nastal NLP?
Richard Bandler in John Grindler sta opazovala ljudi, ki so bili v nečem odlični – npr. Virginio Satir, ki je bila uspešna družinska terapevtka. Ugotovila sta, da nekaj počne, da dosega odlične rezultate. Ljudje, ki so prihajali k njej s specifično težave, je niso imeli več, ko so odšli domov. Bila sta fascinirala in spoznala, da je to res nekaj, kar deluje. Ni jo zanimalo, zakaj deluje, ampak le, da deluje. NLP je zelo praktična metoda – ko imam izziv, uporabim tehniko, ki deluje.

Nadalje sta Bandler in Grindler odkrila Ericksona, priznanega hipnoterapevta, ki je znal odpravljati strahove, pomagal pri opuščanju kajenja, ljudje so zelo hitro spremenili moteča vedenja in navade. Posnela sta ga s kamero in zapisala način komunikacije, ki ga je uporabljal.

NLP je zbirka tehnik, ki so jih uporabljali odlični komunikatorji, terapevti, podjetniki in športniki, narejena v zelo jasni, strukturirani obliki, ki jo lahko vsakdo hitro osvoji.

Ostala vprašanja, na katera v oddaji odgovori dr. Aleksander Šinigoj:
 • Kako je lahko NLP koristen za navadnega človeka?
 • Kakšen vpliv imajo lahko omejujoča prepričanja za človeka?
 • Zadeli ste na loteriji, kako vam je to uspelo?
 • Katere tehnike se vam zdijo najbolj uporabne?
 • Postali ste eden izmed asistentov dr. Richarda Bandlerja,so-ustanovitelja NLP, kaj pomeni biti asistent?
 • Kaj naredi dobrega NLP trenerja?
 • Kakšna je povezava med Zakonom privlačnosti in NLP?
 • Kako lahko materializiramo cilje?
 • Kaj pa NLP in telepatija?
 • Kakšni so cilji za v bodoče?
 • Kakšne so stopnje po NLP in kakšen je njihov pomen

PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND