Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Reiki - zdravilna energija ljubezni

Reiki-preprosto-naravno Gost današnje oddaje je Zoran Zavor, reiki mojster, ki vodi reiki tečaje in predstavlja osebno rast skozi energijo ljubezni.

Kaj je to Reiki?
Reiki energija v prevodu pomeni univerzalna energija. Da začnemo reiki izvajati, je potrebna iniciacija oziroma posvetitev, ki odpre delčke naše duše ali našega srca, tako da postanemo sposobni pomagati sebi, prevajati to energijo v sebi, povezati se z višjo stopnjo zavesti in biti uravnoteženi. Kolikor smo odprti, kolikor smo pripravljeni sprejeti energije v sebe, toliko smo jo pripravljeni dajati navzven. Reiki nam pomaga, da osebno rastemo in si dajemo energijsko podporo v obliki ljubezni. Odpre se srce za ljubezen, kar nam omogoča, da delujemo z ljubeznijo.

Reiki se od drugih tehnik razlikuje prav po iniciaciji. Iniciacija nas namreč združi, da se povežemo z žarkom iz središča vesolja in žarkom iz središča zemlje. Ko se povežemo s tem absolutnim žarkom iz središča vesolja, se povežemo z našimi idejami, zamislimi in željami, ki so povezani z našim življenjskim namenom ali poslanstvom. To so tiste izvirne želje in cilji, ki so prave za nas, mi pa potem dobimo dovolj energije, da naredimo načrt in gremo v akcijo. Gosta zemeljska energija pa pripelje do tega, da se stvari lahko materializirajo, kar pomeni, da se razlika vidi na fizični ravni. Spojimo se z žarkom iz središča vesolja, ki se spoji v srcu in žarkom iz središča zemlje, ki nam pomaga odpreti srce, da imamo radi sebe in druge. Kolikor imamo lahko radi sebe, toliko imamo lahko radi tudi druge. Ta žarek je poznan tudi kot axis mundi, os sveta ali linija hare.

Kako si se ti srečal z Reikijem?
Po očetovi smrti sem bil razsut, življenje se mi je precej spremenilo, nisem se več znašel, nisem mogel spati. Takšno stanjemi je bilo do takrat nepoznano, polno je bilo živčnosti in napetosti. Šel sem k zdravniku, vendar niso našli vzroka za težave, jaz pa sem vedel, da nekaj ni v redu že zato, ker nisem mogel spati. Takrat mi je bratranec predlagal, da naj grem na reiki. Sploh nisem vedel, kaj je to, ampak ker ga spoštujem, sem rekel, da grem pogledati.

Po reikiju se mi je življenje čisto spremenilo. Težave z nespečnostjo so takoj izginile, postopoma pa so začele izginjati tudi druge težave, za katere se prej sploh nisem zavedal, da jih imam. Videl sem, da lahko spreminjam tudi druge stvari, reiki vključim v vsakodnevne situacije in to energijo ljubezni ves čas uporabljam, pa naj gre za odnose, delo, ali v meditaciji.
Po prvi stopnji se mi je življenje tako pozitivno spremenilo, da mi ni bilo jasno, čemu so 3 stopnje, če že po 1. vse tako deluje – čutiš toploto, ljubezen do sebe, življenje se spremeni. Po nekem obdobju pa sem nadaljeval z 2. in 3. stopnjo, vmes pa se ukvarjal še z drugimi stvarmi, kot je integralna biorgonomija, karmična diagnostika in mnoge druge.

Pri reikiju si omenil različne stopnje – katere so in kakšne so njihove značilnosti?
Pri reikiju imamo 3 stopnje, po tej pa sledi še učiteljska ali mojstrska stopnja. Prva stopnja je namenjena predvsem delu na sebi, na našem fizičnem telesu. Vsi vemo pa, da je naše telo sestavljeno iz več ravni. Fizična raven je tista, ki jo lahko vidimo in čutimo tukaj. Večinoma ljudem nevidne ravni pa so čustveno telo, mentalno telo in duhovna telesa, ki se nahajajo v naši avri. Prva stopnja je namenjena fizičnemu telesu, ki se začne čistiti, spreminjati in uravnovešati. Naslednja stopnja zajema čustveno in mentalno telo, začnejo se spreminjati naša čustva in misli, uravnotežijo se in preidemo v harmonijo. Nepotrebne misli, ki so za nas škodljive, destruktivne, gredo počasi stran, pojavlja se več tistih dobrih, pozitivnih.

Na 3. stopnji pa pridemo na duhovno raven, vse se dela na tej najvišji ravni in teče preko mentalne, čustvene in na koncu fizično.
Stopnje so potrebne zato, ker bi bilo za nas prehudo, če bi naredili vse naenkrat. Začeti moramo s 1. stopnjo, da se počasi navadimo na te močne energije znotraj nas. Življenje se  spremeni, ko začneš čutit, kako življenje in ljubezen tečeta znotraj tebe. Na 2. stopnji se to okrepi, na 3. pa postane še veliko močnejše. Sam rad uporabljam primerjavo z elektriko: v 1. stopnji smo prevodni kot 12 voltov, na 2. stopnji kot 220 voltov, na 3. stopnji pa smo kot transformator.

Zakaj pa poznamo toliko različnih imen za reiki?
Reiki je eden, v nekem obdobju pa je prišlo do tega, da so si določeni ljudje reiki prilastili in niso dovolili, da bi ga drugi uporabljali, zaradi česar so si bili ostali primorani izmisliti druga imena, kot so zlati reiki in podobno.

Poleg iniciacije je pri reikiju posebnost tudi uporaba simbolov. Katere simbole poznamo?
Simboli se začnejo izvirno uporabljati na 2. stopnji, imamo jih tudi pri 1. stopnji, vendar sem pristaš tega, da smo takrat raje bolj pozorni nase, na svoje občutke in energije znotraj nas in se ne ukvarjamo še s simboli. 

Vsak simbol ima poseben namen. ČO-KU-REI  poveča moč. Simbol privlači energijo moči, in ko se povežemo z njim, se povežemo s celostno strukturo moči, ki se nam ojača. SEI-HE-KI nam pomaga pri čustvih in pri mentalu, da smo bolj osredotočeni na tisto, kar je potrebno, da se očisti in gre stran in da se avtomatsko aktivirajo pozitivna čustvena in mentalna stanja, da torej preidemo v psihofizično ravnovesje. HON-ŠA-ZE-ŠO-NEN pa je namenjen delu na daljavo. Energija namreč ne pozna časa in pristora. V 3. stopnji pa se doda še simbol DA-KO-MJO, ki nas poveže z duhovno ravnjo, da smo sposobni videti, razumeti in živeti svet skozi najvišjo stopnjo zavesti. Običajno imamo ljudje težave, ker ne vidimo cele slike, vidimo le eno plat. Iz višje ravni pa vidimo sliko iz vseh ravni, lažje odpustimo travme, saj nam postane jasno, zakaj je do njih prišlo.

Kako delujejo reiki simboli?
Simbolov je nasvetu ogromno, v Sloveniji je najbolj poznan križ, na primer krščanski. Ko vidimo križ, nas avtomatsko asociira na molitev in se na tak način lažje povežemo s sabo. Podobno je z reikijem – narišemo simbol ali izgovorimo njegovo mantro (njegovo ime), s čimer se aktivira njegova moč in začne delovati na nas.

V oddaji Zoran Zavor odgovarja še na številna zanimiva vprašanja:
 • Kaj vse nam Reiki omogoča?
 • Na daljavo se tudi lahko dela, kako?
 • Kakšna je razlika med Reikijem in bioetrapijo?
 • Kaj je to iniciacija, oziroma posvetitev in kako se izvaja iniciacija/posvetitev?
 • Ali se lahko z Reikjem deluje skupinsko?
 • Kako je pa z Reikjem in rastlinami, ter živalmi?
 • Ali lahko Reiki uporabljamo za pripravo, oziroma čiščenje hrane ali pijače?
 • V katerih primerih se Reiki ne priporoča?
 • Kakšen je postopek delovanja pri Reikiju (1. stopnja)?
 • Kaj pridobimo z 2. stopnjo Reikija?
 • Če se vse to da narediti na 2. stopnjah, zakaj je potem potrebna še 3. stopnja Reikja? Kaj se potem tu dogaja?
 • Pri Reikiju se dela tudi po čakrah, zakaj in kaj so to čakre?
 • Kakšni so učinki Reikija?
 • Za kaj še lahko uporabljamo Reiki?
 • Kaj pa Reiki meditacija?
 • Kaj še priporočaš gledalcem glede uporabe reikija?
 • Kaj se dogaja med izvajanjem Reiki podpore?
 • Kakšne so lahko reakcije po izvajanju Reikija?
 • To pomeni, da lahko Reiki uporabimo že samo, ko smo utrujeni, da nas osveži in napolni z energijo?
 • Je Reiki celosten ali simptomatski?
 • Ali se lahko Reiki kombinira z drugimi tehnikami?

 Reiki tečaji

Oddaja Preprosto naravno - ReikiPREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND