Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Soulcoaching - trening duše

soulcoaching Gospa Marjana Bloch nam je predstavila soulcoaching, sistem, ki nam pomaga, da ponovno vzpostavimo povezavo z našo dušo, našim namenom in ponovno stopimo na pot srca.

Kaj soulcoaching sploh je in kako se razlikuje od drugih vrst soulcoachinga?
Na žalost nimamo  ustreznega slovenskega izraza za soulcoaching. Soulcoaching izvira iz angleške besede »coach«, ki pomeni »trener« in se je najprej uporabljala v športu.. coach je bil nekdo, ki je priganjal športnike, da dosegajo dobre rezultate. Coach se je kasneje začel uporabljati v osebnem svetovanju – to so bili ljudje, ki so motivirali svoje kliente, da so dosegali cilje in premostili nekatere ovire. Nato se je začel uporabljati v poslovnem življenju, kjer je bil poudarek predvsem na učinkovitosti, storilnosti, doseganju ciljev, biti uspešen. Manjkala pa je neka povezava z duhovnostjo, svojo intuicijo, modrostjo, ki jo imamo v sebi, zato se je rodil »soulcoaching«, katerega cilj je, da vzpostavimo stik s svojo dušo. To pomeni, da še vedno dosegamo svoje cilje, poglavitno pa je, da prebudimo svoj notranji glas, intuicijo, modrost in s tem naša duša izraža svoj namen, začnemo živeti svoje poslanstvo – kdo v resnici smo. Iz tega se je razvil soulcoaching.

Kako bi z nekaj besedami razložila, kaj je soulcoaching?
Soulcoaching je nek sistem, celovit sistem nalog, vaj, procesov, afirmacij, vizualizacij, meditacij, ki pomagajo človeku, da očisti zunanjo in notranjo navlako in prodre do svoje duše, kot sveder, ki vrta vse globlje. Najlepši opis pa je napisala Denise Linn, ustanoviteljica soulcoachinga: »Na robu uma čaka sveta divina duše. Kot starodaven gozd, poln neverjetnih čudes in skrivnosti, te vabi k sebi. Soulcoaching je preprosta pot srca do svetišča globoko v sebi.« Mislim, da je s tem vse povedano. Odkrivamo tiste plasti, ki so izven našega umskega zavedanja in čaka nas tista sveta, divja duša, ki je ne poznamo, ki je kot starodaven gozd, poln neverjetnih čudes in skrivnosti – ko enkrat začneš spoznavati svojo dušo, se odprejo čisto druge dimenzije. Življenje  ni več tako površinsko in suhoparno, dejansko se dogajajo čudeži. Denise pravi, da te vabi k sebi – duša nas vedno, vedno nagovarja, vendar ji ne prisluhnemo, ker je naše življenje tako prenatrpano. Pravi, da je preprosta pot srca, ker le srce lahko dojame to – z logičnim razmišljanjem ne moremo priti do modrosti duše. Znotraj nas, tega se vsi premalo zavedamo, je svetišče, tempelj, ki naj bi bil vir moči, modrosti, ljubezni, sočutja in poguma.

Namen soulcoachinga je torej, da prebudimo svoj notranji glas ali svoj višji jaz?
Ja, vsekakor, to je osnovni cilj. Vemo, da je energija vse in to ni več vprašanje. Že Einstein je rekel, da vse živo in neživo je energija, mi smo energija in izžarevamo energijo. Ko se mi začnemo zavedati teh subtilnih energij, kar duša je, s tem začnemo prebujati svoje zdravje, kar je najbolj pomembno, hkrati s tem pa začnemo manifestirati to modrost. Bolj kot poslušamo svojo modrost, bolj začnemo zaupati svojim sposobnostim in bolj sledimo sebi in temu, zakaj smo tukaj. Ta stik z višjim jazom smo izgubili. Če pogledate današnjo družbo, kaj se dogaja z nami – smo pod stresom, vsak dan dobimo več informacij, kot jih je vse leto dobil človek v 19. stoletju. Si predstavljate, kakšno posilstvo doživljamo vsak dan? Ljudje smo se izgubili v teh informacijah, zato je pomembno, da to malo odmislimo in začnemo iskati naš temeljni jaz, ki je poln vedrine in ljubezni.

Marjana, kako si se ti srečala s soulcoachingom, kakšna je tvoja pot?
Naključij ni. En večer sem brskala po spletu in naletela na soulcoaching in ko sem brala začutila, da je to – to, zame, za mojo dušo. To mi je prišlo nasproti in nekaj mesecev za tem sem bila že pri Denise Linn v Kaliforniji na izobraževanju. Na vse to pa me je pripravljalo moje prejšnje življenje, jaz sem dala klic navzven, da  potrebujem nekaj za svojo dušo. Že zelo zgodaj, v otroštvu, sem se spraševala, kaj je smrt, kaj je smisel življenja in odraščala sem v zelo težkih okoliščinah, zato sem najbrž tudi malo bolj razmišljala o tem. Že zelo zgodaj pa sem spoznala tudi japonski budizem, ki mi je celo na nek način rešil življenje, ker mi je dal tisto iskrico upanja – sreča je odvisna od mene, ni treba, da sem žrtev okoliščin. Buda stanje ni nekaj zunanjega, ampak notranjega.

Budizem mi je dal neke osnove, nek temelj, zato da se lahko začela razvijati v tej smeri osebne rasti. V budizmu se tudi govori o svedru, ki vrta vate, dokler ne zaživiš tega buda stanja, ki je spet ljubezen, sočutje, ki je univerzalno čustvo, ki drži vesolje skupaj, pa tudi modrost, pogum. Potem pa sem se izobraževala v različnih tehnikah, kot so PEAT, EFT, touch for health, psihološka kineziologija, energijska medicina, gama zdravljenje. Vse izgleda kot neka sestavljanka, ki sem jo sestavljala, manjkala pa mi je nekaj krona, pokrovka, pod katero bi nastopala kot oseba. Vedela sem, da si želim delati coaching, vendar me poslovna plat ni zanimala. Moj mož je recimo coach za menedžerje, sama pa sem želela delati na osebni ravni. Vse te coachinge, ki sem jih poznala, pa me nekako niso pritegnili, dokler nisem videla soulcoachinga. Ni bilo več poti nazaj in ko sem prišla k Denise na njen ranč, je rekla, ko boste šle od tukaj, ne boste več enake.

Mislila sem si, da je to malo predrzna trditev, ampak je imela prav. Moje življenje od takrat ni enako. Že prej sem doživljala korenite spremembe, s soulcoachingom pa sem doživela neko čisto drugo obdobje. Je pa tako, da ljudje učimo tisto, o čemer sem moramo tudi sami najbolj poučiti. Jaz uživam v učenju tega, Denise je prekrasna mentorica, prijateljica. Sama je imela zelo težavno življenje – bila je zlorabljena od očeta, ustrelili so jo pri 17. letih, mama je bila psihični bolnik. Kozi vse te izkušnje je šla in oprostila. Veliko se je izobraževala in potem sklenila za vsa ta znanja. Poleg tega je na pol Indijanka in v soulcoachinguje veliko teh primesi, pa tudi iz drugih kultur, kot na primer Indije, Havajev, Avstralija, šamani, veliko pa je njenih lastnih izkušenj. Zelo nesebično predaja naprej to znanje. Vedno je govorila, da naj uporabimo, vse kar ima, in delimo naprej. Tudi sedaj smo soulcoachi povezani in v stikih, delimo si stvari, se podpiramo, molimo za nekoga, meditiramo, če je v stiski. Smo močna skupnost in Denise nas drži skupaj.
Jaz nisem bila nikdar pristašica nekih gurujev in slepemu sledenju. Denise vedno pravi, da nam je enaka in to mi je všeč – na dušni ravni smo vsi enakovredni.

Glede na to, da govorimo o Soul Coachingu – coachingu duše, nam lahko poveste, kako Soul Coaching razume pojem duše? 
Ljudje so pogosto zbegani pri vseh teh pojmih – duša, um, duh, podzavest. Včasih se je težko znajti. Kakor mi razumemo, je tako, da vse je energija, smo del energijskega polja, vplivamo drug na drugega. Duh je inteligentna energija vesolja ali stvarnika, duša je to utelešenje na osebni ravni. Sta pa to zelo subtilni, najbolj čisti energiji. Duša je iskrica duha, tista, ki dahne življenje telesu in umu zavest. Renesančni teologi so primerjali dušo s prostranim nebom. Ni čudno, da včasih, ko se ozremo v nebo, nam je zelo domače. Našo dušo lahko primerjamo s prostranostjo neba. Duša je nekaj neumrljivega, prostranega, je tudi energijsko polje, ki v sebi shranjuje vse pomembne dogodke iz tega ali prejšnjih življenj, kot neke vrste prstni odtis ali štempiljka, ki jo imamo. Naša karma je shranjena v duši, poleg izkušenj pa imamo v duši shranjeno tudi vso modrost, ki jo je duša prinesla in jo črpa iz te univerzalne sile, stvarnika, kreatorja, kakor koli ga že imenujemo.

Um pa je že manj subtilna energija, tam so čustva in misli. Če se mi odločimo, za nekaj le na ravni uma, pogosto pademo nazaj na stare tirnice, ker ni v soglasju z našo dušo.
Telo, kot naslednja raven, pa je tisto, ki dobiva signale iz naše duše in uma in nam preko bolečine pove, kaj se dogaja na energijskih poljih – ali ravnovesje ali ne.
Duša pa je kot rečeno utelešenje te inteligentne energije stvarnika na osebni ravni.

Zadnje čase veliko govorimo o srcu in srčni čakri. Praviš, da je soulcoaching pot srca. Kako je v soulcoaching vključeno srce?
V sodobni družbi je veliko prisotno mišljenje, da le logika nekaj velja, srce pa je za mehkužce, kar je do srca zelo nepravično. Znanost je prišla do nivoja, ko je začela dokazovati starodavne modrosti. Srce ni le neka črpalka, ki poganja kri po telesu. Srce ima svojo inteligenco, so možgani v malem, ima svoj spomin (dokazano skozi darovanje srca). Največ raziskav je na tem področju naredila organizacija Heart map, ki pomaga ljudem, da se znebijo stresa z aktiviranjem srčnega polja. Srce ima večje elektromagnetno polje kot možgani. Srce pošilja veliko več signalov v možgane kot možgani v srce. Ugotovili so, da srce nekaj zazna veliko prej, preden mi o vidimo. Primer je bil, ko so ljudje posedli pred računalnike in jim prikazovali slike na ekranu, ki so bile nevtralne ali čustveno nabite. Ko so videli sliko vojne, so takoj izmerili spremembe v telesu. Zelo zanimivo pa je bilo, da so izmerili, da je srce odreagiralo še preden je oseba videla sliko na ekranu. Srce začuti nekaj še preden se manifestira. Sledi svojemu srcu, poslušaj srce ni prazno besedičenje, ampak so to dejstva.

Srce odpira mnoga vrata. Tudi v poslovnem svetu se sedaj odpirajo te nianse, že dajejo poudarek srcu. Pokazala vam bom preprosto vajo, ki jo uporabljam pri soulcoachingu, ki prikazuje, kako s pomočjo aktiviranja srca, nemudoma sprostiš svoj stres, izboljšaš svoje kognitivne sposobnosti (pomnjenje, razumevanje, razsojanje).

Marjana je v oddaji odgovorila na številna zanimiva vprašanja:
 • V zadnjem času se veliko omenja tudi pomen srca, odpiranje srčne čakre in srčne energije. Omenili ste, da je SC pot srca. Kako SC vključuje srce v svoj program?
 • Soul Coaching zelo poudarja pomen osebne resnice? Kaj to pravzaprav pomeni?
 • Pravite, da se SC deli na štiri obdobja ali štiri elemente? Nam lahko poveste kaj več o tem?
 • Kašne so značilnosti obdobja Zraka in kako ga aktiviramo znotraj sebe?
 • Nam lahko predstavite kakšno zanimivo nalogo iz obdobja Zraka?
 • Kaj pa element Vode? Kako nam ta element lahko pomaga pri spoznavanju samega sebe?
 • Tudi tu je najbrž kar veliko zanimivih nalog in vaj. Bi katero še posebej izpostavili?
 • Omenila si tudi element Ognja, ki predstavlja našo duševnost. Kaj SC uči o elementu ognja?
 • Nam lahko zaupate kakšno nalogo iz obdobja Ognja?
 • Zadnji element, ki ste ga omenili je element Zemlje, povezan s fizično naravo in fizičnim telesom. Kako nam lahko ta element pomaga v življenju
 • Katero nalogo ali proces bi želeli omeniti v obdobju Zemlje?
 • Če nekdo želi začeti spoznavati svojo dušo in priti v stik s svojim višjim jazom, kaj mu predlagate? Kako naj se loti zadev?
 • In čisto na koncu, komu bi priporočili Soul Coaching in zakaj?

PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND