PREDSTAVITEV
Ustvarjalna akademija Pesem duše - brezplačno 
Se želiš počutiti: samostojno, svobodno, mirno ...

14.9.2021  Zoom 

Več: TUKAJ

Društvo Pesem duše

Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA DUŠO

Tarot - razumevanje sebe skozi simboliko

tarot-991041_960_720 Shana Flogie, psihološka astrologinja in terapevtka, TA svetovalka in predavateljica v oddaji predstavlja tarot ter praktično uporabo v vsakdanjem življenju ter v terapevtske namene.

1. Kaj je tarot?
Tarot lahko opišemo kot božjo slikanico, lahko ga primerjamo z nebeško partijo šaha, kjer barve kart premikamo po šahovnici štirih elementov. Je vizualen zemljevid zavesti in simboličen sistem, ki ponuja vpogled v notranjo psihodinamiko posameznika. Z razumevanjem sebe lahko bolje delujemo skozi odnose vseh vrst in si na ta način omogočimo boljše delovanje v svojem okolju. Kot zemljevid zavesti predstavlja delček popolne izkušnje življenja, združujoč praktično vsakdani svet z duhovno rastjo in razvojem osebnosti. Tarot pravzaprav odseva možnost, ki jo ima vsak posameznik – videti življenje kot proces hoje po duhovni poti v praktičnih čevljih.
Tarot lahko rečemo, da je prenos simbolov in idej skozi celoten vek. To je knjiga modrosti in zemljevid zavesti.

2. Kako deluje?
Tarot deluje skozi simbolične in razumske vidike zavesti, prav tiste, ki jih uporabljajo tudi sanje. Polaganje tarota je simbolično vedenje ali zavestno izvajana vizija, saj sodelujoči čutijo, da izvajajo dajanje simboličnim pomenom in se ga zato trudijo zavestno preoblikovati v dejaven, gibljiv simbol, ki se kasneje vrne v ogledalo tarota. Tako pridobljen pomen odseva gibanje, ki je sposobno premostiti razpoko med simbolnim in materialnim ali vidnim in nevidnim. Simboli nam omogočajo sporazumevanje v jeziku, v katerem se približujemo duši, kar se odraža v sanjah in drugih stanjih zavesti. Tarot deluje skozi simbole, preko velike in male arkane, kar predstavlja praktično naše darove in izzive. Skozi poznavanje simbolike in arhetipov, lahko praktično vidimo, kje smo v svojem življenju, osebnem in duhovnem razvoju, na čem moramo delati, kje so naši vzorci. Tarot je pravzaprav zelo praktičen terapevtski pripomoček, pripomoček za vsakodnevno uporabo in vsakega uporabnika. Tarot je nekaj zelo praktičnega in koristnega, pomaga pa nam, da si izboljšamo kvaliteto našega življenja.

3. Od kod izvira tarot?
Izvor težko določimo. Veliko je govora, da naj bi prihajal iz Egipta, uporabljale naj bi ga stare magične šole, praktično pa je njegov izvor tako zelo star in globok, da ga težko lociramo. Imamo zelo veliko različnih kupčkov tarot kart (mitološki simboli, astrološki simboli, kabalistični simboli, tot tarot, haindlov tarot, …), sama simbolika kart je drugačna, pomen oziroma zgradba pa je ista.

4. Ali se tarot lahko uporablja za šloganje?
Zavedati se moramo, da je tarot orodje, kot na primer numerologija, komunikacija z vodniki, astrologija ipd. vsa pa nam pomagajo, da naredimo notranji vpogled. Tarot nas skozi simboliko popelje v notranje vidike nas, ki se jih pogosto niti ne zavedamo. Sama veliko delam na temu, da skušam vsakemu posamezniku skozi interpretacijo nuditi notranji uvid, brez da govorim, kaj se bo zgodilo. Zavedati se morate, da je preteklost, sedanjost in prihodnost premica, ki se na nek način dogaja hkrati na različnih nivojih. Prihodnost težko napovemo, ker izhajamo iz trenutka, ko pride oseba do nas. Ne moremo napovedati izida. Lahko pa pogledamo, kaj so posameznikovi darovi, trenutni izidi, tako da pomagamo osebi, da ozavesti, kaj se dogaja v situaciji in morda tudi tisto, kar mu ni všeč. Glede na trenutno izhodišče energije, ki jo ima oseba v danem trenutku, lahko gledamo na izid. Ampak usodo kreiramo in spreminjamo sami – ne terapevt, vedeževalka ali kdo drug. Lahko pa pomagam, da pride posameznik do rešitve, ki je zanj najboljša. Ljudje so različni. Nekdo lahko v danih pogojih naredi večji premik, nekdo drug pa ne more. Tarot je le orodje, ki nam pomaga uvideti, katere vidike moramo še razviti, katere stvari mogoče opustiti in kateri je vidik, v katerega moramo vložiti več energije.

Ostala vprašanja, na katera v oddaji odgovarja Shana Flogie:
 • Napovedovanje usode?
 • Kako si se ti srečala in se odločila za delo s tarotom?
 • Kaj te je pritegnilo, kje sem se sama učila...
 • Komplet kart tarota, osnovni gradniki
 • Gradniki so: astrologija, numerologija, mitologija, kabala, psihologija
 • Velika arkana in pomen, predstavitev 22 arhetipov Velike arkane
 • Mala arkana in pomen skozi elemente in 4 nivoje zavesti
 • Kaj so bardo stanja?
 • Vrata iniciacije in rasti, egipčanska mitologija – knjiga živih
 • Dinamika števila 13... Smrt/Rojstvo in razvojni cikli posameznika
 • Vidiki preobratov in osebnih transformacij skozi vidike Velike in Male arkane
 • Kaj so kraljevske karte in njihov pomen
 • Kako se lahko uporablja tarot v praksi, v vsakodnevnem življenju
 • Kako se lahko uporablja tarot kot terapevtski pripomoček
 • Jung in tarot – psihodinamika in razlaga
 • Tarot kot »Jezik simbolov – arhetipov«
 • Pomen rojstnega datuma – in kaj je to Življenjski simbol?
 • Cikli rasti po tarotu in povezava s posameznikovim notranjim bioritmom
 • Tarot in osebna rast
 • Tečaji in izobraževanja, ki jih vodim, praktične vaje in njihov namen
 • Namen praktične uporabe in delo s tarotom -  priti v stik s svojo notranjostjo, ozaveščanje vzorcev in poznavanje svojega scenarija.

PREBERITE TUDI...
Neprizemljenost ZA DUŠO
Neprizemljenost
Neprizemljenost pomeni, da je blokiran dotok spodnje zemeljske energije. Se pravi, da človek ni povezan, nima povezave z zemeljsko energijo. Zaradi pomanjkanja zemeljske energije ima težave pri uresničevanju idej.
Karmična diagnostika ZA DUŠO
Karmična diagnostika 2. del
V tokratni oddaji Zoran Zavor in Urška Korun nadaljujeta s pogovorom o karmični diagnostiki od prve oddaje Preprosto naravno - Karmična diagnostika. Med drugim spregovorita o karmi, ljubezni, denarju, vezanosti, vplivu staršev na otroka itd.
Karmična diagnostika - oddaja Preprosto naravno ZA DUŠO
Karmična diagnostika
Karmična diagnostika je energijska metoda ugotavljanja vzrokov za težave. Treba je vedeti, da v vesolju vse deluje po principu absolutne harmonije. Vse kar vidiš, vse kar čutiš, je ustvarjeno po tej harmoniji.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND