Preprosto naravno - za osebno rast in razvoj
ZA TELO

Razstrupljanje in čiščenje telesa

Razstrupljanje-Preprosto naravno V naše telo ves čas vnašamo strupe in toksine, zato je za naše zdravje ključno, da poskrbimo tudi za čiščenje in razstrupljanje, o čemer nas je poučila gospa Darja Stajnko.

Zakaj  se  pravzaprav moramo  razstrupljati?
V našem telesu se nabirajo toksini, ki jih ločimo na zunanje in notranje. Zunanji prihajajo na primer iz oblakov (težke kovine, na primer aluminij), na delovnih mestih, dihanjem zraka, hrana (barvila, pesticidi, umetna gostila, herbicidi, topila, ojačevalci okusov), nepravilna prehrana, ki v nas gnije in tako nastajajo glive, paraziti s strupenimi izločki. Poznamo pa tudi psihične toksine, ki nastajajo zaradi naših travm, negativnih vzorcev in zato postanemo težki bolni. Zaradi vsega tega je priporočljivo dvakrat letno izvesti čiščenje in razstrupljanje telesa.

Kaj  pomeni  zakisanost  organizma in kaj pripelje do tega?
Ravno zaradi navedenih vzorcev, pa tudi nepravilne kombinacije prehrane. Za nekoga je mleko zelo dobra hrana, ga dobro prebavi, prav tako meso, ki je zdravo pridelano. Vzrok so pogosto dodatki prehrani, pa tudi psihični stres in premalo ali preveč gibanja, saj takrat nastaja v telesu preveč mlečne kisline, ki se ne more razgraditi.

Kakšne so posledice zakisanosti?
Prva in najpogostejša posledica je utrujenost. Kisline se v telesu združijo v stres, obloge, kar se lahko pokaže tudi skozi oči kot siva mrena. Zaradi zakisanosti nastajajo tudi različne alergije, vnetja, tumorja, raka, propada tkiv, avtoimunih bolezni. Takoj ko se pokaže povečana zakisanost telesa, se razbohotijo glive v črevesju – candida albicans, paraziti, strupi pa grejo potem v naš živčni sistem, žleze, organe. Posledica je, da smo brez volje.

Kako merimo oz. vemo, kdaj smo zakisani?
Lahko se naredi hiter test za glive oziroma candido albicans. Zjutraj pljunemov kozarec vode. Če gredo skozi vodo nitke, potem vemo, da imamo veliko gliv. Kaže se tudi skozi zaprtje ali drisko, blato je izrazito smrdeče, lepljivo. Znak zakisanosti je tudi zgaga, stresanje elektrike.

Sicer pa zakisanost merimo z ph lističi na urinu, kar pa ni zanesljiv test. Urin se namreč alkalizira, če pijemo več vode, čaja. Bolj eksakten način je merjenje ph krvi, ki se izvaja z ph metri. Osebno merim z nihalom, ki je dokaj zanesljiv znak. Ph lestvica je lestvica ogljikovih ionov v telesu in razdeljena od 1 do 14. Ph vrednost 7 je nevtralen, kot voda. Od 1 do 7 je kislno območje, od 7 do 14 pa bazično, alkalno območje. Stremimo k temu, da smo čim bolj v ravnotežju. Uživali naj bi čim manj hrane, ki nas zakisa, in čem več tiste, ki nas alkalizira. Pri tem pa moramo biti pozorno na poprebavni efekt. Sadje, ki je kislo, ima popberaven alkalni efekt. Moka pa je sicer alkalna, vendar ima drugačen poprebavni efekt – pšenična moka ima vrednost 1, torej je čisto kisla, poleg tega pa nas zakisa tudi gluten. Najboljše so stare vrste pšenice, na primer kamut, ki ima poprebavni efekt od 3 do 3,5. 

Kako se najhitreje razstrupimo in zopet vzpostavimo kislo-bazično ravnotežje?
Razkisanje s hrano poteka zelo postopno in počasi. Če smo zakisani, se počutimo slabo, se že pojavljajo alergije in vnetja, je potrebno telesu hitro pomagati. Takoj eliminiramo vso kislo prehrano in damo telesu možnost, da preseli tiste odpadke. Najboljše pa jim čim prej začeti s čiščenjem črevesja. Veliko metod z raznimi dodatki, kot so alge in pripravki, nima pravega učinka, zaradi neočiščenega črevesja, strupenih oblog, gliv in podobnega.

Zakaj  pripravki, ki jih priporočajo za čiščenje npr.alge, razni napitki, sokovi, alkalna hrana - ne delujejo oz. ni posebnega učinka?
Ker imamo v črevesju, naših prebavilih obloge. Želodec in črevesja se obložita s sluzmi in oblogami in telo ne more srkati. Prebava poteka po sredi črevesja, na stenah pa se naložijo obloge in ni učinka. Ko črevesje enkrat očistimo, lahko telo zadiha, absorbira kvalitetne stvari.

Ostala vprašanja, na katera Darja Stajnko odgovarja v oddaji:
 • Kako se pravilno postimo - razstrupljamo?
 • Ali je za vse ljudi enak postopek?
 • Zakaj je tako pomembno čiščenje-spiranje črevesja?
 • Zemljevid akupunkturnih točk debelega črevesa? Kaj to sploh pomeni?
 • Kako si olajšati  in pospešiti čiščenje organizma?
 • Iz česa je sestavljen tvoj pripravek, detox- paket?
 • Kako deluje detox mešanica?
 • Kako si prišla do tega recepta?
 • Kdaj si se ti prvič srečala s tem oz. kdaj si spoznala, da se je potrebno razstrupljati, da se pozdraviš in vzdržuješ zdravo telo?
 • Kako delujejo toksini v telesu na energetsko stanje organizma?
 • Kako po detoksifikaciji ohraniti stanje zdravega telesa?
 • Katera hrana je tista, ki nas podpira - hrani in katera ubija?
 • Kaj je božansko prehranjevanje? Kaj pomeni jesti energijo?
 • Kje se tega naučimo?

PREBERITE TUDI...
Superživila - Preprosto naravno ZA TELO
Superživila in supehrana
Včasih je hrana bila superhrana, zaradi onesnaženja pa je hrana postala osiromašena. Superživila so posebna vrsta hrane, ki je posebej bogata z dragocenimi hranilnimi snovmi.
Beljakovine - Preprosto naravno ZA TELO
Beljakovine
Beljakovine so velike molekule v našem telesu in so za naš organizem zelo pomembne, saj tvorijo telesna tkiva. Iz beljakovin tvori telo snovi, ki so potrebne za normalno delovanje telesa.
Bownova terapija - Preprosto naravno ZA TELO
Bownova terapija - manualna terapija
Bownova terapija je manualna terapija z nežnimi gibi. Sloni na teoriji, da je telo somatično-emocionalna-energijska enota, ki se pod pravilnimi pogoji in potezami samo ozdravi.
DOGODKI
Trenutno ni izpostavljenih dogodkov.
Poglejte ostale dogodke.
Prijavite se na e-novice

Prosimo, izpolnite vsa obvezna polja.
izdelava: ETREND